Trijn van der Meulen nieuwe bestuurder Maeykehiem

BALK - Trijn van der Meulen is per 1 oktober de nieuwe bestuurder van Maeykehiem, organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in Friesland. Zij volgt interim-bestuurder Raymond van Zoolingen op. Hans Konst, voorzitter Raad van Toezicht: “We zochten een verbinder met visie op (VG) zorg en met hart voor Friesland. Dat is precies wie we hebben gevonden in Trijn van der Meulen.”

Ruimte voor vakmanschap

Van der Meulen is nu nog bestuurder bij Frion, een organisatie voor cliënten met een verstandelijke beperking in Overijssel. Zorg en inzet voor mensen met een beperking zijn een rode draad in haar loopbaan. De van oorsprong verpleegkundige was eerder directeur bij Thuiszorg Het Friese Land, directeur Empatec en regiodirecteur bij Kentalis. Zij deed de Master Executive Changemanagement van SIOO en de MBA Public & Private van Nijenrode.

Professionals in de zorg de ruimte bieden om hun werk goed te doen is een belangrijke drijfveer voor Van der Meulen. Ruimte om vanuit vakmanschap zelf te beslissen en goede bedrijfsvoeringsprocessen zijn daar voorwaarde voor. Trijn is bedreven in dat organiseren en versterken.

Aanpakken en verbinden

Konst: “Trijn heeft ruime ervaring als directeur en bestuurder in de (VG) zorg, pakt aan, stimuleert en is daarbij altijd in verbinding met anderen. Dat past goed bij de koers en netwerkpositie van Maeykehiem. Wij zijn heel verheugd dat zij ons binnenkort als bestuurder komt versterken.”

Stichting Maeykehiem is dé partner voor mensen met een verstandelijke beperking in Zuidwest-Friesland die ondersteuning, begeleiding en/of behandeling nodig hebben. Maeykehiem biedt huisvesting, woonbegeleiding, werkmogelijkheden, dagbesteding en helpt bij een zinvolle invulling van de vrije tijd. Kortom, bij alles wat nodig is om ‘zo normaal mogelijk en zo bijzonder als nodig’ te kunnen leven en onderdeel te zijn van de samenleving. Maeykehiem heeft op dit moment locaties in Sint Nicolaasga, Langweer, Sneek en Balk - en biedt in samenwerking met diverse partners wonen en werken aan in de wijk. Maeykehiem heeft de intentie om de komende jaren de dienstverlening verder uit te breiden binnen de regio Zuidwest-Friesland.