Wie gooide de oude gondelvaartbeter bij het oude ijzer?

BALK - In de afgelopen periode heeft een gemeentemedewerker van de Fryske Marren een bijzondere vondst gedaan tussen het oud ijzer. Namelijk de wisselbeker met inscripties die vanaf 1963 tot 1971 bij de gondelvaart in Balk gebruikt is.

Hoe de wisselbeker bij het oud ijzer terecht is gekomen is onbekend, maar de medewerker van de gemeente bedacht zich geen moment en bracht de wisselbeker bij Johan Groenewoud, eigenaar van Expositie langs de Luts. Bij Expositie langs de Luts is vanaf nu de bijzondere beker dan ook te zien die te maken heeft met een prachtige traditie tijdens de Feestweek van Balk, de gondelvaart.

Beker voor 8 jaar

Op de wisselbeker is te lezen dat deze aangeboden werd door plaatselijk belang Balk Vooruit en welke bouwploegen in die 8 jaar de wisselbeker hebben gewonnen.

Ook dit jaar zijn er weer prijzen te winnen bij de gondelvaart op 30 augustus tijdens de feestweek van Balk. Wil je ook deel uitmaken van dit bijzondere evenement met rijke historie? Verzamel dan een paar enthousiaste gondelbouwers en geef je op via info@feestweekbalk.nl.

De wisselbeker uit 1963 is te bewonderen op de zaterdagmiddagen 18, 25 augustus en 8 september 2018 van 13:30 tot 17:00. Tevens tijdens de vrijmarkt in de feestweek op zaterdag 1 september 2018 van 10:00 uur tot 17:00 uur. Expositie langs de Luts is te vinden aan de Raadhuisstraat 29. Meer informatie over Expositie langs de Luts op: www.langsdeluts.nl.