€ 450,- in fooienpot oud ijzer Hamstra voor stichting Ramon!

BALK - Afgelopen vrijdagmorgen vroeg reden de mensen van de stichting Ramon voor de derde keer naar de familie Hamstra, metaalhandel en oud ijzer in Balk om muntjes 'oud ijzer' te tellen. Ongeveer anderhalf jaar geleden zijn zij gestart met deze actie voor de stichting 'Ramon scoort tegen kanker'.

De stichting zamelde al oud ijzer in, brachten dit bij Hamstra en de opbrengst is voor kinderen met kanker en hun ouders die het financieel moeilijk hebben en daardoor niet altijd bij hun zieke kind kunnen zijn.. De familie Hamstra vond dit zo'n mooi initiatief dat ze op het idee kwamen om een fooienpot in hun zaak neer te zetten..

De eerste keer, vorig jaar maart werd er € 261,- opgehaald. De tweede keer, vlak voor kerst, maar liefst € 570,- . En ook nu werd er weer druk geteld door Ramon en zijn broertje Bjorn. Het was dan ook flink zweten voor ze. Uiteindelijk stond er € 437,20 op de teller.

Alle eer naar de mensen die hier komen

Hamstra en zijn vrouw hebben er € 450,- van gemaakt en willen heel graag al hun klanten bedanken voor hun donatie aan de stichting 'Ramon'.. "Want ja, alle eer hoeft niet naar ons, de mensen die hier komen doen de muntjes in de pot. We stimuleren dat natuurlijk wel een beetje", geven zij toe. De pot mag overigens bij het bedrijf blijven staan, dus gulle giften blijven welkom. Wie nog oud ijzer, koper, aluminium, accu’s of zink heeft en de opbrengst daarvan of een deel daarvan wil doneren aan de Stichting Ramon scoort tegen kanker kan terecht op de Eigen Haard 20c in Balk. Meer informatie op www.ramonscoorttegenkanker.nl.

Op de foto: Albert Jan, Fokke, Bjorn, Ramon en Frederik

op de 2e foto: Fokke, Jan Hamstra, Albert Jan, Bjorn, Ramon en Frederik

foto's Renate Pander-Beekema