De Potvis wil noodvoorziening creëren na verwoestende brand

STAVOREN - Strandpaviljoen De Potvis aan Suderstrand in Stavoren is in de nacht van donderdag op vrijdag vorige week verwoest door brand. Dat schrijven de eigenaren zelf op hun website. De brandweer sprak eerder op Twitter al van ‘enorm veel schade’.

‘Ons bijzondere plekje is in een paar uur tijd totaal verwoest. We zijn intens bedroefd maar richten ons op de toekomst: komende dagen ligt de focus op opruimen en opbouwen. We oriënteren ons op een passende oplossing voor de resterende zomerse vakantieweken van dit seizoen en hopen van harte dat het ons lukt onder de tijdsdruk van de bouwvak een sfeervolle noodvoorziening te creëren. Wij houden jullie op de hoogte,’schrijven de uitbaters Sander en Barber op hun site.

De brand ontstond in het gedeelte bij het magazijn en de keuken. Er was niemand meer in het pand aanwezig. De meeste vuurhaarden zaten tussen het plafond en het dak. Daarvoor werd een hoogwerker ingezet.

Enkele boten in de nabijgelegen haven moesten worden verplaatst. De politie waarschuwde de eigenaren van de boten, omdat de rook over de haven trok.