Oudpapier perikelen: wel of niet opgehaald?

BALK - Er is onduidelijkheid over de inzameling van oud papier in Balk. Mensen zetten het aan de straat, maar in verband met vakanties wordt het niet opgehaald, zo stelt Plaatselijk Belang Balk Vooruit.

Daarop ontspint zich op Facebook een enorme discussie, want blijkbaar is niet duidelijk of het nu wel of niet opgehaald wordt en of dat wel ergens is gemeld. Op de gemeentepagina staat of stond in ieder geval een pagina waarop werd aangegeven dat het wel werd opgehaald. Maar er bleek ook een pagina te zijn waarop staat dat het niet wordt gehaald in die periode. Sommige scholen geven bovendien aan dat ze wel in juli ophalen, maar in augustus niet. Andere scholen in juli niet, maar in augustus wel.

Uit een andere mededeling blijkt dat één van de coördinaten begin dit jaar een mail naar de gemeente De Fryske Marren heeft gestuurd met de mededeling dat het rooster niet klopt voor juli 2018, maar dat dit maar op 1 rooster is aangepast. Er staan dus blijkbaar 2 roosters op het internet. Op 25 augustus is volgens Balk Vooruit nu echt weer een inzameling. En wie nu zijn oude papier kwijt wil, kan dat 7 dagen per week in de oudpapiercontainer brengen naast het voetbalveld van VV Balk aan het Westein. Ook kan het gebracht naar het kringloopstation aan de Eigen Haard 26 in Balk.

Op deze link staan de juiste inzameldata: https://www.defryskemarren.nl/onderwerpen/oud-papier-karton_44084/