Update autobrand: ‘Ik was bang dat de auto zou exploderen’

BALK - Peter van der Werf was maandagochtend op weg naar Emmeloord toen hij zag dat een auto over de kop was geslagen en in brand was gevlogen op de N359 bij Balk.

De vrouw die zich in het voertuig bevond raakte daarbij gewond, maar gelukkig waren omstanders er snel bij om haar te helpen. ‘Toen ik voorbij kwam was ze er net zelf uitgekropen en was er een andere automobilist die haar in zijn wagen zette. Ik heb toen de alarmlichten aangezet en 112 gebeld.’ Peter moest de vrouw een aantal vragen stellen om vast te stellen hoe ernstig de verwondingen waren. Dat ze heel erg geschrokken was, was wel duidelijk. Maar ook dat ze onder andere een flinke hoofdwond had. Toch wist ze wel de antwoorden die hij van de meldkamer aan haar moest stellen. Ook de hulpdiensten: de politie en een ambulance waren volgens hem snel aanwezig.

Voorkant stond al in de brand

In de tussentijd hebben de mensen die hulp boden wel snel hun auto een stuk verder weg geparkeerd. ‘De voorkant van haar auto stond toen namelijk al in de brand en ik dacht zometeen ontploft hij.’ Nadat Peter alles had gedaan wat hij kon en de vrouw werd geholpen heeft hij zijn weg vervolgd. ‘Je kunt er wel blijven staan, maar als je toch niets meer kunt betekenen heb je er niets meer te zoeken.’ Dat hij en de andere persoon hulp verleenden vindt hij niet meer dan normaal. ‘Je rijdt dan toch niet door?’

De vrouw heeft waarschijnlijk de macht over het stuur verloren, kwam in de berm terecht en sloeg vervolgens over de kop. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe het nu met haar gaat. De brandweer heeft de auto afgeblust. ‘Het voertuig zag er niet best uit, de hele voorkant zat in elkaar,’ aldus Peter.

Engel op haar schouder

Op Facebook reageert de moeder van het slachtoffer met een positief bericht over haar dochter. ‘Ze heeft een engel op haar schouder gehad. Ze heeft op glaswondjes en een zere nek ,gelukkig niets. Ze ligt ter observatie in Sneek.’