Meer leren over kruiden? Wandel mee met de kruidenvakvrouw

OUDEMIRDUM - Eyra's Kruidentuin en Bezoekerscentrum Mar en klif organiseren op 31 juli 2018 om 19.00 uur een bijzonder leuke kruidenwandeling langs het Morrapaed in de Fûgelhûke te Hemelum.

Deelnemers gaan een wandeling maken door een prachtig stukje natuurgebied waar nog vele mooie planten en dieren voor komen. Onderweg vertelt de kruidenvakvrouw over de geneeskrachtige werking van deze wilde planten en soms een oud verhaal over hoe bijzonder sommige planten zijn. Want de planten die wij nodig hebben groeien altijd dichtbij ons in de buurt. Zo helpt de vlier ons bij allerlei griepjes en verkoudheden. De meidoorn beschermt ons hart en het klein hoefblad verzorgt vele soorten van gehoest en gekuch.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf- tot twee uur en de kosten zijn 5 euro per persoon, kinderen onder de 12 jaar mogen altijd gratis mee. Verzamelen om 19:00 uur bij de Zeilschool in Hemelum daar waar een klein parkeerterreintje is. Graag vooraf even opgeven bij Eyra’s Kruidentuin via 06-51247388.

Voorafgaand aan de wandeling zijn de deelnemers welkom in bezoekerscentrum MAR EN KLIF. Mar en Klif is di t/m za open van 10.00 – 17.00 uur, zo en ma van 13.00 tot 17.00 uur.

Kijk op www.marenklif.nl voor meer groene activiteiten voor jong en oud bij Mar en Klif!