Uniek fierljepevenement nu ook in jeugd versie

IT HEIDENSKIP - Ontstaan uit en door de inmiddels 30 jarige NFM wordt er woensdagmiddag 25 juli op het fierljepterrein van fierljepferiening It Heidenskip om 16.00 uur gestart met de allereerste jeugd NFM.

Bijna 50 jeugdspringers hebben zich opgegeven om te strijden voor het NFM jeugdkampioenschap in één van de 4 categorieën. Naast toppers uit het Hollandse polsstokverspringkamp doen er ook toppers van de eigen vereniging mee. Onder de springers uit de eigen vereniging zitten er een stuk of tien Workumer jeugdtoppers bij die mee zullen doen mee aan dit prachtige fierljep evenement.

Via voorronde plaatsen

Net als de grote Nationale Fierljep Manifestatie heeft de jeugd NFM ook een bijzonder wedstrijd concept. De springers moeten zich via een voorronde plaatsen voor de finale. Natuurlijk zijn er ook dingen anders dan de "grote" Nationale Fierljep Manifestatie. Zo wordt er niet over een waterbreedte gesprongen van 11 meter maar over gemiddeld 5 meter. De polsstokken zijn dan ook een stukje korter dan de stokken die ervaren wedstrijdspringers gebruiken. Maar het het "verder springen dan de polsstok lang is" principe is ook hier van kracht.

In de middag krijgen de springers 3 kansen om een zo ver mogelijke sprong te maken voor een plekje in de finale. Uit de voorronde mogen alleen de 6 beste springers per categorie/leeftijdsklasse in de finale hun opwachting maken. Diegene die in de voorronde het verst heeft gesprongen heeft als voordeel dat hij of zij in de finale als laatste mag springen. Dit geeft dan een mentaal voordeel je weet dan per slot van rekening wat je concurrent gesprongen heeft. De accommodatie is in perfecte staat en er zullen vele persoonlijk records sneuvelen. Aan het einde van de wedstrijd is er natuurlijk de prijsuitreiking en de huldiging van de kampioenen.

Kom gerust langs om deze jeugdige toppers aan te moedigen. De entree is gratis, er is altijd wel een zitplek en er is voldoende ruimte om uw auto of fiets te parkeren. www.fierljeppe.nl