Gratis OV-kaart bij laag inkomen of korting bij studie

KOUDUM - Reiskosten mogen geen belemmering vormen in de ontwikkeling van kinderen, vindt de gemeente SWF. Wanneer sprake is van een afstand naar de dichtstbijzijnde school van meer dan 11 kilometer, wil ze ouders met een laag inkomen tegemoetkomen in de reiskosten (bus of trein-abonnement via Arriva).

Gezinnen met een laag inkomen kunnen een gratis OV-kaart aanvragen of een korting van 30% krijgen op de kosten van een OV-kaart.

De regelingen voor de verschillende schooljaren zijn overigens wel alleen bedoeld voor scholieren die in de gemeente wonen en naar een school in de gemeente gaan.

Regeling voor het schooljaar 2018-2019

Ouders met een inkomen tot en met 120% van de bijstandsnorm ontvangen van Arriva in de week van 25 augustus 2018 hun abonnement en hoeven de kosten eerst niet zelf voor te schieten. De gemeente neemt de kosten van het volledige abonnement voor het schoojaar 2018/2019 voor haar rekening.

Ouders met een inkomen van meer dan 120% van de bijstandsnorm ontvangen in de week van 25 augustus 2018 van Arriva een kortingscode waarmee ze via de Webshop van Arriva een abonnement met 30% korting kunnen aanschaffen. Zij kunnen de korting pas aanvragen als ze een persoonlijk OV-chipkaartnummer hebben want dit nummer moet ook in de aanvraag worden vermeld. Wie geen persoonlijke OV-chipkaart heeft kan die aanvragen via www.ov-chipkaart.nl/ov-chip-kopen/persoonlijke-ov-chipkaart-aanvragen.htm.

Er kan tot en met 25 juli 2018 voor het schooljaar 2018-2019 een aanvraga ingediend. Wie aan de voorwaarden voldoet, wordt aangemeld bij Arriva voor een abonnement. Ouders die al een vergoeding voor het openbaar vervoer van en naar de school hebben gekregen uit de bijzondere bijstand of leerlingenvervoer, komen niet in aanmerking voor deze regeling. De kosten worden slechts eenmaal vergoed.