Nieuwe kleding en topkaatsers in Balk

BALK - Onder toeziend oog van topkaatsers Leonie van der Graaf en Fenna Zeinstra presenteerde kaatsvereniging Cannegieter uit Balk zondag de nieuwe kledinglijn. ,,Mooi om te zien hoe enthousiast iedereen hier is’’, zei Zeinstra.

De kaatsvereniging bloeit. Sinds een aantal jaren stijgt vooral het aantal jeugdleden explosief. Liefst dertig welpen en pupillen telt de club en in totaal zijn er bijna vijftig jeugdleden. ,,Steeds meer jeugdkaatsers gaan ook weg te kaatsen’’, wist voorzitter René Anema. ,,Die wilden we graag mooi presenteren.’’

Rabobank

Er waren wel wat kledingsets, maar lang niet voldoende. De Rabobank bracht uitkomst. Medewerkers van de bank in de regio Zuidwest Friesland - Sneek mochten ieder 100 euro aan een lokale sportvereniging schenken. Jenette Rienstra, moeder van drie jeugdleden en medewerker van de bank, mobiliseerde haar collega’s en mocht zondag een cheque van 1100 euro overhandigen.

Daarvan is een kledingfonds opgericht, waardoor kaatsers die wedstrijden buiten het dorp gaan, er goed uitzien. Gele en witte wedstrijdshirts en groene trainingspakken werden gepresenteerd. ,,Nu zijn er nog niet voldoende voor iedereen’’, zei Harmen Gerbrandy, de beheerder van het kledingfonds, ,,vooral kleine maten moeten we nog laten maken. Maar het is de bedoeling dat straks iedereen die weggaat te kaatsen een kledingset mee kan nemen.’’ Voor de trainers zijn trainingspakken aangeschaft.