Expositie François Lodewijckx bij Golfclub

OUDEMIRDUM - In samenwerking met Galerie Bax Kunst uit Sneekvalt er de komende maanden bij Golfclub Gaasterland een gelegenheids-expositie te bewonderen. De werken zijn van de overleden kunstenaar François Lodewijckx.

François Lodewijckx werd geboren in Zierikzee (1939). Hij studeerde aan de Rijksnormaalschool van 1961 tot 1964 en behaalde daar zijn akte MO-A Tekenen. Van 1964 tot en met 1966 studeerde de kunstenaar aan Het Koninklijk Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen. Hier volgde hij de disciplines vrije grafiek en portretschilderen. Het meeste werk ontstaat uit de verbeelding, met een enkele toevoeging vanuit de waarneming. Naast een sterke thematische gebondenheid (mens, mens en omgeving) vindt een voortdurend materiaalonderzoek plaats. Combinaties van materialen en technieken worden ondergeschikt gemaakt aan het thema. Dit materiaalonderzoek heeft geleid tot heel eigen procedés, zoals houtskooldruk met gombatik. De structuur van de ondergrond is in hoge mate bepalend voor het eindresultaat.

Er werd wel gezegd dat Francois Lodewijckx vertolker was van een droomwereld waarin mens en dier centraal staan. Hij laat een grote veelzijdigheid aan techniek zien bij een zeer doordacht en gevoelig kleurgebruik. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de golfclub, Sminkewei 10 in Oudemirdum.

Foto: François Lodewijckx - Dames met geschrift (1)