Afsluiting Zomers Actief: bingo en barbecue

BALK - Zomers Actief, een initiatief om samen allerlei activiteiten te ondernemen organiseert op donderdag 26 juli haar laatste activiteit. Die bestaat uit een bingo en een barbecue.

Deze gezelligheid vindt plaats in Sint Nicolaasga, bij Unitas, Omloop 1. Vanaf 16.00 uur is iedereen, na opgave, welkom en draaien de ballen in het rond. Er zullen leuke, handige prijsjes te winnen zijn. De kosten voor de bingo zijn maar € 2,- en daarvoor worden 4 rondes gedaan.

Rond 18.00 uur wordt de barbecue ontstoken en genieten de deelnemers van het heerlijke vlees en de salades van de plaatselijke slager. Wie graag wil bakken, mag dat natuurlijk doen. Anderen laten zich graag bedienen. Vorig jaar was het met ruim 50 bezoekers uit de hele Fryske Marren erg gezellig. De barbecue kost € 5,-, dit is exclusief drinken.

3 opstapplaatsen

Er zijn 3 opstapplaatsen georganiseerd in Joure, Lemmer en Balk. In Joure is om 15.45 uur het vertrek vanaf Miks welzijn (Brugstraat 1), u mag natuurlijk ook op de fiets gaan. Vanuit Lemmer wordt ook om 15.45 uur vertrokken vanaf het Dienstencentrum (Wiepke Hofstraat 8) en in Balk om 15.30 uur bij ’t Haske (Dubbelstraat 10) vandaan. Vanaf 16.00 uur is iedereen van harte welkom in wijkgebouw Unitas aan de Omloop 1 in Sint Nicolaasga.

Mensen die mee willen doen met de bingo en/of de barbecue, moeten zich wel op tijd opgeven, namelijk vóór 24 juli ivm het bestellen van het vlees. En ook zodat we het vervoer kunnen regelen, voor diegenen die daar afhankelijk van zijn. Opgeven kan via sociaalcafe@miks-welzijn.nl of 06- 44 500 987.

Betrokkenheid en verbondenheid

Zomers Actief is in het leven geroepen, omdat de organisatoren regelmatig geluiden horen dat mensen wel eens wat willen ondernemen met anderen, maar dat ze of weinig contacten hebben, of dat hun omgeving het erg druk heeft, of omdat ze geen vervoer hebben, et cetera. ‘Wij organiseren eigenlijk alleen maar de opstapplaatsen en verder kan iedereen zijn eigen gang gaan, en oh ja, de start- en eindtijd, want er moeten geen mensen achter blijven’, aldus Nathalie Wijnalda en Marike Feenstra van Miks welzijn en AanZet, die Zomers Actief vorig jaar hebben opgezet. ‘Door samen activiteiten te ondernemen, kun je andere mensen (beter) leren kennen en wordt vaak meer betrokkenheid ervaren. Het samen ervaren van een activiteit is leuk en zorgt voor verbondenheid. Er zijn natuurlijk ook mensen die niet zo dol zijn op groepsuitjes, ook zij zijn van harte welkom, omdat iedereen wel zijn eigen gang kan gaan’.