Flinke Favorieten op twee dagen

HEMELUM De Flinkefarm organiseert op 21 en 22 juli in Hemelum een tweedaags evenement met de naam ‘Flinke Favorieten’. Bezoekers wisten tijdens de vorige edities massaal het prachtige terrein van de Flinkefarm te vinden. Ruim 60 deelnemende standhouders, vele foodtrucks, workshops en muzikaal talent zijn aanwezig op dit zorgvuldig opgezette evenement.

Tijdens de Flinke Favorieten worden er diverse creatieve workshops gegeven. Voor de kids komt Leuk Enzo langs met de opvallende roze caravan. Jiska van Leuk Enzo geeft workshops sushi maken: met snoep! Zeilschool de Morra is van de partij met een surf-simulator en kan je van zeilkoord armbandjes maken.

Bij Angelien van Kleefkunst worden kleurplaten met zand tot de mooiste kunstwerkjes omgetoverd . De workshop ecoline tekenen van Sterrig is geschikt voor de wat oudere kinderen en volwassenen.

Al bijna is er een blokkenschema nodig voor de muziek-programmering. Op zaterdag komen de singer-songwriters Tolls en Esther de Jong samen spelen. Ze behoren tot de top van Friesland. In het genre easy-listening, dat tevens perfect bij de sfeer van het evenement past, komt SERA optreden en Sookie Sookie Funk-a-soul zorgt voor het opzwepende feestgevoel. Op zondag komt Simon Keats spelen evenals de de acht-vrouwen-sterke funkband Mr Right. En voor de sixties-vibe zorgen Billy & the Bobcats.

Entree

Openingstijden op zaterdag en zondag 21/22 juli zijn van 10.00 uur tot 18.00 uur. De entree bedraagt €3,50 per volwassene. Kinderen tussen 4-12 jaar betalen 1 euro. Parkeren kan in het naastgelegen weiland en is gratis. De Flinkefarm is zichtbaar vanaf de N359, afslag Hemelum/Stavoren.

Kijk voor meer info over De Flinke Favorieten en alle andere activiteiten van de Flinkefarm op www.itflinkboskje.nl.

Fotograaf: Nynke Laagland