Paspoorten deugen niet: controle kan problemen opleveren

BALK - Bij de productie van ongeveer 5.000 paspoorten en identiteitskaarten heeft zich een technisch probleem heeft voorgedaan.

De reisdocumenten met een mogelijk technisch probleem hebben een serienummer dat eindigt op 03. Wie in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018 een reisdocument heeft ontvangen, krijgt een brief van de Rijksoverheid daarover. Op reis gaan met het document kan wel gewoon.

Zelf controleren

Ligt de afgiftedatum van uw paspoort of ID-kaart tussen 1 april tot en met 30 juni 2018? Zo ja: controleer het serienummer. Eindigt dit serienummer op 03? Heeft u een Android telefoon? Download dan de BZK-ID app om uw reisdocument te controleren. Op de website van de Rijksoverheid staat een instructie hoe de app werkt. Deze instructie vindt u ook in de brief van de Rijksoverheid.

Heeft u geen Android telefoon of kunt u dit niet zelf controleren? Kom dan langs bij het gemeenteloket van Burgerzaken om uw paspoort of ID-kaart te laten checken.

Vragen?

Meer informatie op de website van de Rijksoverheid op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart/vraag-en-antwoord/qa-fout-productieproces-paspoort-en-identiteitskaart