Expositie “Het Friese Landschap”

KOUDUM - In galerie “Kunst in Beweging” in Koudum brengen drie Friese kunstenaressen acht weken lang met hun schilderijen, objecten en sieraden het Friese landschap naar binnen.

Joke Ket (www.schildereizen.com) beeldt haar ultieme gevoel van vrijheid en verbondenheid met Friesland uit in haar schilderijen. Het Waddengebied geeft haar ruimte van ademhalen; opent haar hart en geeft de sensatie van zout op de lippen, voeten in het slik en zand op het lijf. In haar werk verwerkt ze Wadvondsten, zoals schelpjes, stukjes kienhout, slik enzovoort. Een deel van de verkoopopbrengst gaat naar St. Kalpitiya (www.kalpitiya.nl)

Hélène Ketzer (www.heleneketzer.nl) komt de materialen voor haar sieraden tegen in de natuur en op straat, maar ook in de afvalbak. Daarna begint de zoektocht naar behoud van kleur, materiaal, verwijderen van geur, het verwerken tot een sieraad. Door samen te werken met het materiaal ontstaan unieke sieraden, die uitnodigen om anders te kijken naar ‘afval’ en de natuur.

Sonja Steensma (www.schilderijensonjasteensma.vpweb.nl) vindt het belangrijk dat haar werk een sfeer uitstraalt, zoals mist, nevel, mist, bewolking. Ze werkt in gemengde technieken, met veel aandacht voor textuur (roest op schepen, schapenvacht, daken etc.). Sfeer en textuur ontstaan door verneveling. Haar inspiratie vindt ze in het buitenleven. Boerderijdieren, het landschap en schepen hebben haar voorkeur.

De expositie vindt plaats van vrijdag 20 juli tot en met zaterdag 15 september bij Galerie Kunst in Beweging, Hoofdstraat 1 te Koudum, een van de 18 locaties van de grote zomerexpositie “Het Friese Landschap” bedacht door Galerie Westerkade – Leeuwarden en de kunstenaars Sjoerdtje Hak en Tjeerd Landman.