GroenLinkser schaamt zich voor leerlingenvervoer

BALK - ‘Ik schaam me dood’. Dat zei GroenLinkser Matthijs Sikkes - van den Berg tijdens de laatste raadsvergadering over de perikelen rond het leerlingenvervoer.

De bezuinigingen die geen bezuinigen blijken te zijn geworden worden omdat er niks is bespaard zijn door B&W omschreven als een soort PR campagne voor datzelfde leerlingenvervoer. ‘Los van alle problemen, los van alle commotie, beweert B&W dat alles niet voor niks is geweest omdat het leerlingenvervoer nu veel beter bekend is. Met andere woorden: als PR campagne zetten wij een bezuinigingsronde in. Ik schaam me daar dood voor.’

De partij heeft vanaf het begin gezegd dat deze hele bezuinigingsactie er niet had moeten komen. ‘Maar dat is tegen dovemans oren gezegd.’ Ouders die zich vanaf het begin heel strijdbaar hebben opgesteld zagen in de stukken onlangs overigens ook dat heel veel van de opstapplaatsen zijn verdwenen. Zij hadden al veel eerder aangegeven dat die niet goed waren, maar kregen toen nul op het rekest.

Smeuïg detail van de clash tussen de wethouder en Sikkes – van den Berg was er ook nog. Toen de wethouder zei dat ze een vraag van hem wilde beantwoorden, zei hij dat hij geen vraag had gesteld. Maar dat het haar vrij stond om wel iets te zeggen. Zij ging daarop weer zitten en ging niet meer in op het onderwerp.