Pittige vluchten voor de Thusfleaners

KOUDUM - Voor de leden en de duiven van duivenverniging de Thusfleaners stonden er dit weekend 2 fondvluchten op het programma. De marathon duiven gingen naar Dax en de dagfond vlucht was het Franse Bourges.

Op Bourges hadden 8 liefhebbers samen 98 duiven woensdag aangeboden. Met een afstand van 700 km één van de langste vluchten van de vereniging. De duiven werden om 6.50 gelost met een noorden wind, dat betekende dat de duiven ongeveer 60 km per uur zouden vliegen. Wat al gauw duidelijk werd was dat Wietse Potijk, Peter Bron en Cees de Boer de uitslag zouden gaan domineren.

De eerste duif werd bij Wietse Potijk geklokt om 18.06 en deze duif vloog met een snelheid van 1006 meter na zijn hok in Rijs. Met 25 duiven mee behaalde Wietse 5 prijsduiven. Peter Bron met een 2e plek kreeg ze prima thuis en klokte 8 van de 19 gezette duiven in de prijzen. Cees de Boer zijn duiven zijn ook prima in orde en Cees begon op 3 en maakte van de 20 duiven die zijn mee gegeven er 10 prijsduiven van. Klaas Mous werd nr 19 en van de 6 werd er 1 prijs behaald. Op 22 Gerrit de Boer met 7/2.

Bij het uitslaan van de klokken om 9 uur waren er 26 thuis. Voor de marathon stond de vlucht Dax op het programma. Dit station heeft een afstand van 1120 km. Er werd vrijdagmiddag om 13.30 uur gelost. De uitslag in het Nationaalinkorf centrum was met 161 duiven ingebracht. Sjoerd Grouwstra 14, Saco Eekma 16. Klaas de Vreeze 26 en Gerrit de Boer 27. Op beide vluchten bleek dat er op zondag met het mooie weer er nog veel zijn thuis gekomen.