Boerenmarkt met gratis vaartochtje

WOUDSEND - Woudsend organiseert deze zomer van 19 juli tot en met 23 augustus zesmaal op de donderdag een kleine gezellige boerenmarkt. Een gratis vaartochtje hoort daarbij. De markt zal worden gehouden van 11.00 tot 17.00 uur op de Waechswâl in het centrum van het dorp.

De markt en activiteiten staan in het teken van het boerenleven op het platteland, met onder andere verkoop van verse streekproducten. Vlees, kaas, eieren, groente, fruit, honing, vis, boerenijs, enzovoorts zullen aan de man worden gebracht. De horecabedrijven zullen heerlijke streekproducten bereiden, waarvan bezoekers op de terrasjes gezellig van kunnen genieten. Kip van het spit, pizza en super verse vis horen daarbij

Gedurende de markt zijn er verschillende kinderactiviteiten en gezellige terrasjes met live muziek.

Nieuw: Gratis vaartochtje

Tijdens de boerenmarkt kan dit jaar een gratis vaartochtje door het dorp gemaakt worden. Opstappen bij de passantenhaven, vlakbij de markt. De boot brengt mensen naar de Houtzaagmolen “De Jager”. Vanaf dit eindpunt is het ca. 5 minuten lopen naar de boerenmarkt. Deze wandelroute voert door het historische centrum met z’n smalle steegjes en de gezellige Midstrjitte met verrassende winkeltjes. Verder kan tijdens een korte wandeling het watersportdorp Woudsend worden ontdekt met leuke straatjes en de vele unieke steegjes, de molens en de kerken. Kortom sfeer, gezelligheid en nostalgie voor jong en oud. Overdag kan er gratis worden aangelegd in de nieuwe passantenhaven; de boerenmarkt en het centrum zijn hierdoor voor watersporters op loopafstand zeer goed te bereiken.

Tom Goossens Photography