Zomers Actief: Kanoën en waterfietsen op het Nannewiid

BALK - Wat is leuker dan met andere mensen activiteiten te ondernemen. Zomers Actief is vorig jaar opgezet en het was een erg groot succes. Dus ook in de zomer van 2018 worden diverse uitjes door de Fryske Marren georganiseerd.

Op zaterdag 14 juli vindt de vierde activiteit plaats, namelijk waterpret op het Nannewiid in Oudehaske. Vanaf 10.00 uur verzamelen de deelnemers zich aan het strand, daarna kunnen de activiteiten van start gaan. Er is de mogelijkheid om te gaan waterfietsen en/of te gaan kanovaren. Er kan genoten worden van de prachtige omgeving. Lijkt het u wel gezellig om mee te gaan maar is het water op niet nodig? Dit is geen enkel probleem, er is ook gelegenheid voor enkel een kopje koffie in het bijgelegen paviljoen. Kosten voor de activiteit zijn €5,00.

Er zijn 4 opstapplaatsen georganiseerd in Joure, Sint Nicolaasga, Lemmer en Balk. In Balk (Dubbelstraat 10) is de vertrektijd om 9.15 uur. In Joure (Brugstraat 1) en St. Nicolaasga (Omloop 1) is de vertrektijd om 9.30 uur, en in Lemmer (Wiepke Hofstraat 8) kunt u om 9.45 uur vertrekken.

Mensen die mee willen dienen zich wel op te geven, liefst voor dinsdag 10 juli, omdat er dan met elkaar meegereden kan worden. Opgeven kan via sociaalcafe@miks-welzijn.nl of 06- 44 500 987. Vrijwilligers die wel willen rijden zijn van harte welkom. De organisatie denkt dat er voor deze activiteit veel animo is, dus chauffeurs met auto zijn van gewild.

Betrokkenheid en verbondenheid.

Zomers Actief is in het leven geroepen, omdat de organisatoren regelmatig geluiden horen dat mensen wel eens wat willen ondernemen met anderen, maar dat ze of weinig contacten hebben, of dat hun omgeving het erg druk heeft, of omdat ze geen vervoer hebben, et cetera. ‘Wij organiseren eigenlijk alleen de activiteit en bij de meeste activiteiten ook het vervoer’, aldus Nathalie Wijnalda en Marike Feenstra van Miks welzijn en AanZet, die Zomers Actief vorig jaar hebben opgezet. ‘Door samen activiteiten te ondernemen, kun je andere mensen (beter) leren kennen en wordt vaak meer betrokkenheid ervaren. Het samen ervaren van een activiteit is leuk en zorgt voor verbondenheid. Er zijn natuurlijk ook mensen die niet zo dol zijn op groepsuitjes, ook zij zijn van harte welkom, omdat iedereen wel zijn eigen gang kan gaan’.

Voor ieder wat wils.

Zaterdag 2 juni was de eerste activiteit, naar het Historisch Kijkfeest in Sloten. Afgelopen 13 juni stond een bezoek aan de Orchideeënhoeve op het programma. Inmiddels is de fietstocht met picknick naar Terherne ook geweest. De activiteit is geslaagd, sportief én gezellig te noemen. Op vrijdagmiddag 6 juli staat er een boottochtje door de Luts gepland. Na de activiteit op het Nannewiid staat er nog een bingo met barbecue op het programma in St. Nicolaasga. De activiteit is op donderdag 26 juli en start om 16.00 uur. Hiervoor is nog opgave mogelijk.

Iedere activiteit is ook weer op een andere dag en tijdstip, voor ieder wat wils georganiseerd, een keer op ochtend, middag, avond, in het weekend.

Foto’s: Nathalie Wijnalda