Famke Jongstra Fries kampioene turnen

WARN - S Op 30 juni werden de laatste wedstrijden voor het Fries kampioenschap dames turnen in de 3e en 4e divisie. Via twee voorronden hadden de beste turnsters zich gekwalificeerd voor de provinciale titelstrijd die in Joure georganiseerd werd. Een prestatie op zich om aan deze regionale wedstrijd te mogen deelnemen.

Famke Jongstra uit Warns, junior niveau F werd Fries Kampioen met haar puntentotaal. Famke traint nu voor het tweede jaar bij de vereniging in Lemmer. In die twee jaar is de turnster uit Warns ook twee niveaus hoger gaan turnen. Een prestatie mag die vooruitgang al genoemd worden. Vaak blijven turnsters van andere verenigingen lang op hetzelfde niveau turnen. De 15-jarige turnde bij sprong en balk twee, voor haar, nieuwe elementen. Bij deze toestellen werd zij respectievelijk tweede en eerste. Ook op vloer behaalde zij de eerste plaats.

Jules Sprangers

Jules Sprangers, jeugd niveau N4, turnde ook deze wedstrijd prima. De inwoonster uit Balk/Wijckel had van te voren met haar trainersgroep van de vereniging Pegasus uit Lemmer de tactiek goed door gesproken. Bij het ene toestel geen risico nemen, bij een ander toestel alles geven. Bij het onderdeel sprong werd de 12 jarige turnster knap eerste. Bij vloer werd de derde plaats behaald. Ondanks een val bij balk werd zij toch tweede bij dit toestel. Het eind totaal van de Pegasus turnster was goed voor de derde plaats.

Foto: Kampioen Famke Jongstra door Wynande Schippers