Twee nieuwe leden Raad van Toezicht Zorggroep Alliade

BAKHUIZEN/KOUDUM Zorggroep Alliade met vestigingen in onder andere Bakhuizen en Koudum heeft twee nieuwe leden voor de Raad van Toezicht benoemd. Het gaat om theologe Els Maeckelberghe en om zorgbestuurder Herma van der Wal. Ze volgen Trudy Dehue op die 1 maart is gestopt als toezichthouder en Jenneke van Veen, van wie de zittingstermijn afloopt op 1 februari 2019. Beide nieuwe toezichthouders beginnen op 1 juli.

Alliade is blij met de komst van de twee ervaren vrouwen. Maeckelberghe vervult de voordrachtszetel van de gezamenlijke cliënten- en verwantenraden. Zij is theologe, ethica en universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze heeft veel gepubliceerd over ethiek en gezondheidszorg.

Van der Wal is lid van de Raad van Bestuur van Dimence Groep, een grote instelling op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening en welzijn in Oost-Nederland. Zij is psychiater en lid van het bestuur van de NVZD, de beroepsvereniging van bestuurders in de zorg.

Beide vrouwen beschikken over veel toezichthoudende ervaring.