Welkom in Workum weekend

WORKUM - Van donderdag 5 juli t/m zondag 8 juli vindt de 8e editie van Welkom in Workum plaats. Dit is een weekend vol culturele en sportieve activiteiten voor jong en oud, waarin samenwerking centraal staat. In het kader van LF2018 heeft het weekend dit jaar een uitgebreider programma.

Het weekend wordt geopend met de rondreizende voorstelling ‘Een brug slaan / Zout West’ die de woensdag en de donderdag Workum aandoet. Samen met Stichting Cultureel NUT is er contact geweest voor de keuze van de datum en gebruik te maken van de diensten van Welkom in Workum. De locatie voor zowel het theater als het overgrote deel van het weekend is de Stêdspôle en de Stêdspôle haven. Een gezellige centrale plek, waar het gehele weekend foodtrucks aanwezig zijn. Het weekend kent activiteiten die ieder jaar terug keren, maar ook een nieuwe onderdelen. Vrijdagmiddag vindt er een klassiek concert plaats in Nij Mariënacker. Daarnaast keert ook het Beachfestival terug met op de vrijdag een volleybal clinic en toernooi voor de jeugd en op de zaterdag een beachvolleybal toernooi. Voorgaande jaren werd de Merk (marktplein) voorzien van zand voor het volleyballen, maar ook het Beachfestival vindt dit jaar plaats op de Stêdspôle. Vrijdagavond staat er aldaar in samenwerking met Stichting Brij Blues de poprock band ‘Wymaroo’ op het podium.

Zaterdag zijn er diverse activiteiten die in de Stêdspôle haven plaatsvinden. Zaterdagochtend is er de EasySup Kids race met ’s middags de SUP race van 5 km voor volwassenen. Vanaf 13.30 uur is er het Zwemspektakel van de Zwemvereniging met 100 meter vrije slag in het buitenwater. Groot succes vorig jaar was het zakslaan. Ook dit jaar staat deze activiteit weer op het programma aangevuld met spijkerbroekhangen. Beide onderdelen zijn met medewerking van Skûtsje De Brijbek. In dat kader van LF2018 mag de Pauperfontein dit weekend natuurlijk niet ontbreken. ’s Middags staat de fontein op de Merk. Zaterdagmiddag kan men ook weer een kijkje nemen in de toren van Workum met ieder half uur een ‘Toer yn ‘e Toer’. Bij Op ‘e hoek fan ‘e stal is er ’s middags van alles te beleven voor kinderen met een excursie van de Jeugdvogelwacht, Oeps activiteiten en nieuw dit jaar de ‘Rots en Water training’ van Weerbaarheidscentrum Fryslân.

‘s Avonds is de jaarlijkse Ronde van Workum, een wielerwedstrijd. Met aansluitend geheel nieuw in het programma; film in de buitenlucht. In samenwerking met Filmtheater Workum wordt zaterdagavond om 22.00 uur op groot scherm de film ‘Tulipani’ gedraaid. Bezoekers kunnen de film vanaf het water of de wal bekijken, door eigen stoel of bootje mee te nemen. Zondagochtend vindt er in de St. Gertrudiskerk een speciale Welkom in Workum kerkdienst plaats. De middag is zoals ieder jaar een sportieve middag met vanaf 13.00 uur de Loop door Workum en Straatklinker hardloop sprint met start en finish op de Merk en Straatkaatsen van Kaatsvereniging de Pripper bij Noardeinde.

Voor veel onderdelen geldt inschrijven ter plaatse. Meer informatie is te vinden op www.workum.nl/welkom. Het Welkom in Workum weekend is ook te volgen via Facebook.