Audities voor MUZT Musicalopleiding in Sneek

SNEEK - Op vrijdag 13 juli zijn er bij Kunstencentrum Atrium in Sneek audities voor het nieuwe seizoen van MUZT Musicalopleiding. Na de zomervakantie volgt een tweede auditieronde, op vrijdag 13 september.

MUZT is de vierjarige vooropleiding van Kunstencentrum Atrium voor musicaltalent uit heel Friesland. Jongeren vanaf 13 jaar werken in de wekelijkse lessen en workshops aan hun zang-, acteer- en dansvaardigheden. MUZT vormt al ruim tien jaar een goede basis voor doorstroming naar vervolgopleidingen binnen het vakgebied, zoals showmusical, muziektheater en kleinkunst. Ook leerlingen die deze ambitie niet hebben vormen zich binnen MUZT in sociale vaardigheden en zelfbewustzijn.

MUZT Musicalopleiding maakt ieder seizoen een grote musical die in het voorjaar te zien is in Theater Sneek. De afgelopen jaren trokken voorstellingen als Meermin (2015), Poppins (2016), Petticoat (2017) en Spamalot (2018) volle zalen. MUZT treedt ook regelmatig op bij publieksevenementen, zoals Út Sneek, de Friese UITmarkt en afgelopen mei bij At the Watergate.

Het nieuwe MUZT-seizoen begint in september 2018. De lessen worden in Sneek gegeven op vrijdagavond en soms in het weekend.

Aanmelden voor de MUZT-audities kan op de website van Kunstencentrum Atrium: kunstencentrumatrium.nl/audities.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Iréne Martin, artistiek leider van MUZT Musicalopleiding: i.martin@cultuurkwartier.nl.