Morraruters doen het goed op Heamielconcours

BOLSWARD - Afgelopen weekend werd in Bolsward het Heamielconcours verreden. De Morraruters waren sterk vertegenwoordigd. Annelies Yntema (foto) startte met haar paard Cardinal in het BB springen. Ze zette twee sterke parcoursen neer en won in het 1e parcours de 2e prijs en in het 2e parcours de 4e prijs.

Martha Boekema deed met 2 paarden mee in de dressuur. Met Gerdina debuteerde ze in de L2 met een keurige winstpunt, 186,5 pt. Met Voodoo won ze de 5e prijs in de ZZ licht met 220 pt.(1 wp.) Kenna Bakker had een nieuwe troef mee, met Tjalda debuteerde ze in de L2 dressuur. In de 1e proef won ze de 2e prijs met 196,5 pt. en in de 2e proef won ze de 4e prijs met 190 pt. (totaal 3 wp.) Tineke de Vries mocht met Halina twee winstpunten bijschrijven in de B dressuur met 194 pt. en een 5e prijs in de 1e proef en 184 pt in de 2e proef. Bij de pony’s lieten de Morraruters zich ook goed zien op het erepodium. Wietske Norbruis behaalde met Kino v. Orchids in de Z2 dressuur in de 1e proef 61 % en in de 2e proef won ze de 2e prijs met 64 %. (totaal 2 wp.) Bij het springen had Anneke Heida met Charisma één balkje in de klasse L, dit leverde haar een winstpunt op. Marije de Vries won met Jillz de 3e prijs in het BB springen met een foutloos parcours. Silke Lageweg behaalde met Fidonja een winstpunt in de B dressuur met 182,5 pt. Iris Ibema startte na een lange wedstrijdpauze met haar pony in de B dressuur. Dit leverde haar in beide proeven winst op, met 181,5 pt. en 182 pt.

Zondag 1 juli werd er op eigen bodem een menwedstrijd georganiseerd. De menners van de Morraruters waren in vorm. In de BB impuls enkelspan won Tsjikke de Bruin met Ielsa fan e Breewar de 1e prijs in de 1e proef. Piet de Boer won met zijn dubbelspan Ytsje en Sytske in beide proeven BB impuls de 1e prijs. In de L dressuur dubbelspan was Lolke Kampen onverslaanbaar in beide proeven met Calvano en Helena. Lolke Kampen startte Calvano ook nog enkelspan M dressuur. Dit leverde hem een keurige winspunt op met 183 pt. Cees de Vries scoorde met Danny en Sylvana in het dubbelspan klasse BB impuls 180 pt.