Poiesz doet mee aan de Elfwegentocht

BALK - Van 1 t/m 14 juli 2018 vindt als onderdeel van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 de Elfwegentocht plaats. In deze periode is het twee weken lang feest zonder een druppel benzine en is het streven dat heel Fryslân zich fossielvrij voortbeweegt. Tijdens de Elfwegentocht rijden alle vrachtwagens van Poiesz op blauwe, milieuvriendelijke diesel.

Voor de volgende generatie

Als familiebedrijf heeft Poiesz aandacht voor de volgende generatie, initiatieven op dit gebied worden dan ook van harte toegejuicht en daar waar mogelijk ondersteund. In de 69 winkels van Poiesz, waarvan 49 in Fryslân, wordt gestreefd naar een hoge servicegraad op het gebied van voorradigheid van de producten. Daarom worden alle winkels dagelijks bevoorraad door 22 eigen vrachtwagens. Tijdens de Elfwegentocht rijden deze vrachtwagens op blauwe, milieuvriendelijke diesel.

Hasker Pompke

Naast twee weken lang rijden op blauwe diesel ondersteunt Poiesz ook het Hasker Pompke, een lokaal initiatief in het kader van de Elfwegentocht in Oudehaske, gedeeltelijk op het terrein van de Poiesz supermarkt. Hier kan onder andere twee weken lang blauwe diesel worden getankt en vinden er diverse activiteiten plaats.