Berentocht sloeproeien

OUDEGA - Op zondag 8 juli wordt de 1e Berentocht Sloeproeien 2018 georganiseerd, waarbij roeisloepen uit het hele land op onder andere Tjonger en Tsjûkemar de sportieve strijd met elkaar aan gaan!

Sloeproeien is een enorm snel in populariteit groeiende sport voor mannen en vrouwen, jong en oud, erg leuk voor de fanatieke roeiers zelf maar ook voor de toeschouwers. Liefst 13 teams, 5 vrouwen- en 8 mannen, zo’n 100 sportievelingen, hebben tot nu toe ingeschreven voor deze mooie happening.

De start zal plaatsvinden op de Pier Christiaansloot ter hoogte van HR Tjongervallei rond de klok van 12.00-13.00 uur en de finish is na ruim 17 pittige kilometers te verwachten tussen 15.00 en 16.30 uur, ook op de Pier Christiaansloot, ter hoogte van de nieuw gebouwde Watervilla’s. De uiteindelijke uitslag wordt mede bepaald aan de hand van een berekende sleepwaarde, onder andere gebaseerd op de vorm en het gewicht van de sloep. Hierdoor hebben de verschillende sloepen min of meer geljike kansen op de overwinning.

Voor de fietser en sloepvaarder is de 1e Berentocht Sloeproeien 2018 voor een groot deel te volgen langs de Pier Christiaansloot, de prachtige Tjonger, Broeresloot, de brug bij Vierhuis en vervolgens nadat de sloepen om de eilanden Tsjûkepole en Marchjepole heen geroeid zijn, langs het schelpenpad vanaf Oosterzee naar Echtenerbrug/Delfstrahuizen. De aankomst van de wedstrijd is uitstekend te volgen langs het nieuw aangelegde pad van de voormalige camping in Delfstrahuizen. Als afsluiter van het evenement staat de prijsuitreiking en de Roeiersmaaltijd op het terras van HR Tjongervallei gepland. De toegang is gratis.