Fotowedstrijd Vogelwacht Balk en Omstreken

BALK - Vogelwacht Balk En Omstreken viert dit jaar het 75-jarig bestaan en viert dat met een fotowedstrijd van Vogels in Gaasterland.

Gaasterland is een vogelrijk gebied en de vele vogelliefhebbers melden hun waarnemingen op de website van Vogelwacht Balk. Een kneu gesignaleerd, een zeearend gezien, een kraanvogel boven Ruigahuizen, vuurgoudhaantjes of broedende velduilen. Vogels spotten doe je vaak in je eentje, in alle vroegte of in elk geval: in alle rust en stilte, met vaak veel geduld. Maar je hoeft geen speciale vogelkenner te zijn om te genieten van de vogels. Nu in het late voorjaar worden we wakker met vogelgeluiden en aan het begin van de avond kwinkeleert er nog van alles in de bomen en struiken. Het fotograferen van vogels levert vaak prachtige foto's op waar iedereen van kan genieten. Sommige foto's zijn gemaakt na tijdenlang met een telelens in de aanslag gewacht te hebben, andere foto's worden gemaakt op een onverwacht moment, zo met het mobieltje uit de losse hand. Iedereen kan dus een mooie vogelfoto maken.

Mee doen kan door een digitale foto te sturen naar e-mailadres vogelwachtbalk@hotmail.com. Dit onder vermelding van naam, adres en leeftijd. De wedstrijd sluit op 14 september 2018.

Een onafhankelijke jury zal de foto’s beoordelen en de prijswinnaars tijdens de jubileum bijeenkomst, op 6 oktober 2018, bekend maken. Tevens wordt er een publieksprijs bepaald.