Balkster vrienden rijden rally voor Kerstvrouwen

BALK - Komende maandag vertrekken de Balkster vrienden Christian de Jong en Robin Popma voor de Scrapmetalrally 2018, een toertocht die hen voert door een deel van Midden-Europa.

Christian en Robin, beiden afkomstig uit Balk, zijn al lange tijd bevriend. Ze delen een gemeenschappelijke hobby: auto's. De heren hebben het plan opgevat om samen mee te doen aan de Scrapmetalrally 2018. De Scrapmetalrally is een 4-daagse toertocht met totaal 80 equipes. De route gaat van de startplaats Zurich(NL) naar Koblenz(D) en via Schluchsee(D), Hippach(O) naar de finishplaats in Regensburg(D). De snelweg wordt zoveel mogelijk vermeden. Om te mogen deelnemen aan de rally, dienen ze aan een aantal voorwaarden te voldoen. Eén van de voorwaarden is dat de auto ouder dient te zijn dan bouwjaar 1999. De vrienden hebben een mooie rode Volvo 850 uit 1994 waar ze de rit mee gaan rijden. De heren hebben er ontzettend veel zin in.

De kerstvrouwen als goed doel

De vrienden hebben bedacht om de rally voor een goed doel te gaan rijden. Ze hebben gekozen voor een lokaal goed doel: Kerstvrouwen Balk e.o. Een groep vrouwen, die in de periode voor Kerstmis bij mensen langsgaan, die een moeilijk jaar hebben gehad door bijvoorbeeld ziekte, overlijden van een dierbare of gewoon een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook aan mensen, die het niet breed hebben wordt gedacht. Ze gaan bij mensen langs om hen een hart onder de riem te steken door middel van een kerstattentie. Een nobel doel, wat de heren graag willen ondersteunen. De rallymannen hebben veel sponsoren weten te strikken, zowel bedrijven als particulieren. Alle sponsoren zijn door middel van een sticker met naam en/of logo op de auto vertegenwoordigd. De mooie rode Volvo is dan ook vol geplakt. De vrienden zijn trots, dat zoveel mensen hun sponsoractie steunen.

De avonturen van de Balkster vrienden zijn te volgen op Facebook/Scrapmetalrally Team Balk en op scrapmetalrally.nl.