Werknemers wisselen van werkplek

REGIO - In de gemeente De Fryske Marren vond vorige week de zesde editie van de Week van de Uitwisseling plaats, dat sinds 2012 jaarlijks wordt gehouden. Tijdens deze week wisselen werknemers van verschillende bedrijven gedurende een dag of dagdeel van werkplek.

Wietie Douma (62) van de organisatie van Werken in Friesland is een van de medewerkers achter de schermen van dit project. Waarin medewerkers van allerlei bedrijven zich kunnen aanmelden om eens een dagje mee te lopen in een andere branche. Op die manier kunnen zij hun kennis vergroten, en horizon verbreden.

,,Het doel is de arbeidsmobiliteit te vergroten tussen organisaties en instanties. De bedoeling is dat deelnemers kijken vanuit de behoefte om eens iets anders te ontdekken, en dat ook daadwerkelijk doen”, legt Douma uit. ,,Medewerkers vinden het lastig om van baan te wisselen. Die drempel ligt vrij hoog. Als je eerst hebt gekeken op een andere werkplek weet je al of het iets voor je is ja of nee. Ook kan de Uitwisselingsweek een visitekaartje voor bedrijven zijn. Personeel vinden wordt namelijk steeds lastiger.”

In de september kunnen bedrijven zich aanmelden voor de Uitwisselingsweek, en in januari wordt bepaald wie er meedoen. ,,Deelnemers moeten dan aangeven bij welk bedrijf ze willen meelopen, welke functie en wat ze willen leren”, legt Douma enthousiast uit. ,,Het moet natuurlijk wel realistisch zijn. Lachend: Het is natuurlijk niet zo dat ik even naar het koningshuis bel en op de koffie bij koningin Maxima ga.”

Ondanks dat Douma in de organisatie werkt, krijgt ook zij de kans om zo nu en dan ergens in de keuken te kijken en inspiratie op te doen. Zo heeft ze bijvoorbeeld weleens gekeken in een metaalbedrijf. ,,Dat leek me echt enorm interessant. Die imposante, grote machines waar daar mee gewerkt wordt. Het is niet zo dat ik daar later ga werken hoor, dat kwam vooral voort uit een stukje nieuwsgierigheid. Ik beschouw de dagen tijdens deze week ook als ‘fundag’.”

,,En dat is ook prima. Je hoeft echt niet per se te kijken bij een ander bedrijf als je overweegt een andere baan te nemen, je kan ook gewoon je horizon verbreden”, gaat Douma verder. ,,Je komt er op die manier ook achter wanneer je een baan juist niet leuk vindt, terwijl je dat eerst wel dacht. Nieuwe ogen in een bedrijf kunnen ook voor frisse ideeën zorgen. Dat iemand vraagt: waarom doen jullie het op die manier?”

Vorig jaar hadden er zich zeshonderd deelnemers aangemeld, dit jaar zit dat aantal rond de zevenhonderdvijftig. Wat aangeeft dat het project aanslaat, en er steeds meer belangstelling voor is. Al is dat voor Douma niet het belangrijkste. ,,Dat is natuurlijk mooi, maar niet essentieel. Het belangrijkste is dat de drempel om eventueel van baan te switchen lager wordt. Als dat lukt, vind ik dat prachtig”, besluit Douma opgetogen.