Kwintoruiters Janssen & Janssen scoren op CH Sneek

SNEEK - CH Sneek te Tjalhuizum stond de gehele week in het teken van de dressuur en springsport. Ook de Kwintoruiters waren deze week te vinden op dit prachtige concoursterrein.

Op donderdag startte Ingrid Janssen-Boelens met haar Coco Gabanna in de klasse Z1 en haar Coco liep twee fantastische proeven. Dit leverde haar een 2de en 1ste plaats op met 222pnt en 229,5 pnt. Op vrijdag was Elianne Brunott in de springring te vinden. Na donderdag in haar eerste parcours ten val te zijn gekomen was het nu revanche time en pakte zij met haar Apple Queen in de klasse B de 1ste plaats met stijl 8,5.

Foutloze rondjes

Zaterdag ging Dominique Janssen (zoon van Ingrid Janssen) met zijn Zorro pony van start in de klasse B categorie C en reed 2 foutloze rondjes. Daarmee pakte hij 2 keer een 2de prijs met stijl 8,0 en 7,3 in de dressuur ook nog een winstpuntje met 180,5 pnt .

Ook op zaterdag verscheen Zara vd Werff met Zensation in de dressuur baan klasse M1 en reed naar 2 keer een 4de plaats met 188 en 195 pnt, dit was een gecombineerde baan met de klasse L1/L2 geworden. Zondag was de laatste wedstrijddag voor paarden te Tjalhuizum en daar kwamen Danique Homma, Sarah Koning en Gea Nagelhout nog aan de start. Danique zadelde haar Apple Queen en reed in de klasse L1 naar een 3de en 2de plaats met 189,5 en 193,5 pnt. Sarah Koning met haar paard Jouke maakte haar debuut in de klasse L2 en pakte mooie punten 188 en 186 pnt. Gea reed in de klasse M2 met Ernesto en reed naar een 1ste plaats met 194,5 pnt en 3de plaats met 182 pnt.