Op het scherpst van de snede

HARICH - Op het scherpst van de snede. Zo werd gespeeld dit weekend tijdens het derde (al haast traditionele) Beachkorfbaltoernooi in Harich.

Dit toernooi werd georganiseerd door KC Harich, de Sabog en Stichting Midzomerfeest. Zowel op vrijdag als op zaterdag deden er 14 teams mee. Vrijdags was het toernooi voor recreanten. Zij werden in 3 poules verdeeld en speelden op twee velden. Alle ploegen gingen er fel tegenaan en er werd op het scherpst van de snede gestreden. Oeversweltsjes dat vorig jaar had gewonnen moest nu de eer laten aan team De Struisvogels. Dit team bestond uit Henk Veldman, Jeroen Boersma, Nynke Meinsma, Marrit Boersma en Alie Klijnstra. De tweede prijs ging naar team het Dreamteam en de derde prijs was voor team Oeversweltsjes. Na de prijsuitreiking konden spelers en bezoekers nog gezellig nazitten met muziek van Disco Silver.

Iepen Frysk Kampioenskip

Zaterdag werd er gestreden om het Iepen Frysk Kampioenskip. Ook deze dag was het ideaal weer om te korfballen. Aan deze competitie deden ook 14 ploegen mee en zij werden ook in 3 poules verdeeld. 1 poule was er voor de jeugd van 10-14 jaar en 2 poules van + 15 jaar. In alle poules werd fanatiek gestreden wat uiteindelijk resulteerde in de overwinning bij de jeugd: 1 Team Kaboem, 2 De Sânhappers en de 3e prijs was voor De Sântoppers en D-toppers. Bij de 15 plussers ging het er spannend aan toe. Eén van de kruisfinales en de finale moesten met verlenging worden beslist. Als er een doelpunt werd gemaakt mocht de tegenpartij nog een doelpoging doen.

Beker

In de finale maakten team De BBQ en team De 25 Plussers allebei nog een doelpunt zodat het weer gelijk stond. Het was erg spannend maar de uiteindelijke winnaar werd team De 25 Plussers met Luut van Rijs, Nynke Oenema, Froukje van der Wal en Arend Siemonsma. Tweede werd team BBQ , derde werd Team mei Sita en vierde werd het team De treeningssjekkies. De winnaars kregen allemaal een beker beschikbaar gesteld werd door “Pecu Nova“ uit Harich. Als afsluiting van het midzomerfeest was er zaterdagavond de band Deadline in de feesttent.

Foto is gemaakt door de Beachkorfbalcommissie.