Súdwest-Fryslân staat deze zomer vol Timmerdorpen

WORKUM - Het getimmer is deze zomer niet van de lucht in negen dorpen en steden in Súdwest-Fryslân. Want in IJlst, Makkum, Sneek, Heeg, Witmarsum, Molkwerum, Wommels, Bolsward en Workum zijn in juli en augustus weer veel kinderen creatief en sportief aan de slag in een eigen Timmerdorp.

Timmerdorp is een twee-, drie- of vierdaagse voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Het staat voor gezelligheid, creativiteit en samenwerken. De kinderen bouwen met pallets, spijkers en touwen hun eigen hut. Vrijwilligers zien erop toe dat het bouwen veilig gebeurt.

Naast het timmeren en zagen organiseren de werkgroepen in samenwerking met de buurtsportcoaches van de gemeente Súdwest-Fryslân ook diverse sport- en spelactiviteiten, zoals een survival, pijl- en boogschieten (zogeheten ‘archery tag’), kratstapelen, spijkerslaan en voetbal.

Helaas deze zomer geen timmerdorp in Warns, omdat er te weinig vrijwilligers zijn voor de werkgroepen.

In Molkwerum wordt getimmerd op 24, 25 & 26 juli, veldje naast de basisschool, Westerich 1 en in Workum op 29, 30 & 31 augustus, Súd 154 (op de hoek van de Stal). Kinderen uit minimagezinnen mogen gratis meedoen

Deelname aan Timmerdorp kost €15 per kind. Betaling is per Timmerdorp verschillend, kijk op sport.sudwestfryslan.nl voor meer informatie over het aanmelden. Voor kinderen uit een minimagezin is dit evenement gratis. Zij hebben thuis een brief met het aanmeldingsformulier ontvangen.

Opzoek naar vrijwilligers

De Timmerdorpen zijn voortdurend op zoek naar vrijwilligers (18+) die de kinderen willen begeleiden bij het bouwen van de hutten.

Meer weten en aanmelden voor een Timmerdorp deze zomer?

Kijk voor meer informatie op sport.sudwestfryslan.nl. Op sport.sudwestfryslan.nl kunt u ook uw kind(eren) aanmelden voor een Timmerdorp. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met de Buurtsportcoaches via 14 0515 of stuur uw vraag naar sport@sudwestfryslan.nl.