Brandweer Balk wint gewestelijke brandweer wedstrijd in Weesp

Balk - Afgelopen zaterdag 6 juni werden in Weesp de gewestelijke brandweerwedstrijden in de Oppervlakte Redding gehouden. Gedurende de dag streden meerdere brandweerkorpsen uit de geheel Nederland om een plek bij de eerste drie.

Bij deze brandweerwedstrijden is brandweer Balk op de eerste plaats geëindigd. Tweede werd de brandweer Naarden, terwijl de brandweer Opheusden op de derde plaats eindigde.

De beste drie brandweerkorpsen gaan door naar de finale, die op zaterdag 1 september wordt gehouden in Koudum. De brandweer Balk is hiervoor dus geplaatst.

De wedstrijd afgelopen zaterdag werd georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) in samenwerking met brandweer Weesp.

De wedstrijden verliepen volgens een van te voren opgesteld scenario.

De brandweerkorpsen werden zaterdag gealarmeerd voor een persoon te water aan de Rijkskade 9 te Weesp. Door een explosie bij het aftanken van een boot was 1 persoon met brandwonden aan het hoofd en de armen over boord gesprongen. De korpsen verleenden assistentie aan de brandweer van Weesp welke de brand op de boot moest blussen.

Twee heren in een vissersbootje wouden te hulp schieten maar kwamen zelf ook in de moeilijkheden. Een persoon op kade wou een heldhaftige daad verrichten en sprong ook te water. Deze heren moesten, incl. de over boord geslagen man, allemaal gered worden.

Brandweer Balk behaalde met haar verrichtingen het scenario in totaal 1449 punten. De brandweer van Naarden en Opheusden haalden respectievelijk 1358 en 1307 punten.