Pegasus 2 keer eerste bij N.K. springen.

Rotterdam - Zaterdag 2 juni werden in Rotterdam de finale wedstrijden springen op C niveau van de K.N.G.U. georganiseerd. Een wedstrijd waarvan de scores twee keer meetelden voor het eindresultaat. De punten van de voorronde in Utrecht telden één keer mee. De ploegen moeten bij deze wedstrijden met minimaal 6 deelnemers, afhankelijk van de categorie, 6 tot 8 beurten springen.

In de eerste wedstrijd kwamen de junioren aan bod. Hierin was de ploeg van Pegasus met onder andere Rineke Haarsma en Josine Kruijshaar bijzonder succesvol. Door vooral de techniek te laten prevaleren boven de moeilijkheid werd de vereniging uit Lemmer 1e bij minitramp springtoestel bij een deelname van 17 groepen. Ook plank springtoestel leverde een 1e plaats op bij een deelname van 6 groepen. Bij dit onderdeel maar liefst een voorsprong van bijna 10 punten op de tweede plaats. Met een achterstand van slechts 0.11 werd de 2e plaats behaald bij minitrampoline valmat waaraan 19 groepen deelnamen.

Jeugdploegen

Wedstrijd twee werd het strijdtoneel voor de jeugdploegen. Bij de eerste twee onderdelen bleken de meisjes van Pegasus met in de ploeg Simone Janssen en Jules Sprangers misschien last te hebben gehad van de lange reis en de warmte in de zaal. Het eerste onderdeel airtrack werd bij een deelname van 10 groepen toch afgesloten met een 4e plaats. Ook het onderdeel minitrampoline valmat ging minder dan verwacht maar van de 12 deelnemende groepen werd de groep toch nog knap 5e. Het laatste onderdeel voor de meisjes was plankoline kast. Hierin lieten de Pegasus turnsters zien dat zij wel weten hoe het moet. Van de 9 deelnemende groepen werden zij 3e.

Zondag 3 juni werden de toestelfinales 2e divisie georganiseerd in Tilburg. Bij de junioren hadden slechts 2 deelneemsters vanuit Friesland zich gekwalificeerd voor deze wedstrijden. Daarbij Rineke Haarsma van Pegasus op balk. Zij turnde een prima oefening met een nieuwe sprongserie verwerkt. Haar resultaat was de 8e plaats.

Josine Kruijshaar en Rineke Haarsma. Foto Inge Kruijshaar