G-voetballers in ‘voorprogramma’ SC Heerenveen

BALK - De wensen van de G-voetballers van VV Balk zijn uitgekomen. De spelers kregen in de vorm van de stichting “Hart in Friesland” een echte eigen kledingsponsor.

Stichting “Hart in Friesland” zet zich in voor mensen met een beperking en biedt financiële ondersteuning aan op het gebied van sport, cultuur en recreatie. De stichting biedt gehandicapte sporters de mogelijkheid deel te nemen aan aangepaste sporten en geeft financiële ondersteuning aan gehandicapte topsporters. De stichting sponsort naast de kleding en tassen van het VV Balk team ook specifieke hulpmiddelen die het voetbal voor de sporters nog leuker maken.

Voorprogramma SC Heerenveen

De tweede grote verrassing deze week was het nieuws dat voorafgaand aan de wedstrijd SC Heerenveen tegen de regioselectie Gaasterland, het G-voetbal team in actie komt. Dus als je op 27 juni van plan was om op de velden van VV Balk naar SC Heerenveen te komen kijken, dan raden wij u aan om wat eerder te komen om de dames en heren van het G-voetbal team aan te komen moedigen.

G-voetbal is een succes

In 2016 is er bij de VV Balk voor het eerst gestart met het organiseren van het G-Voetbal. Dit is voetbal voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Na 2 seizoenen bezig te zijn, kan men niet anders concluderen dan dat het een daverend succes is. Het team heeft inmiddels 10 spelers die op wekelijkse basis trainen en af en toe een wedstrijd tegen een ander G-voetbal team uit de buurt spelen.

Op de foto staan de trotse spelers, begeleiding en sponsor Jelmer Kooistra van Hart in Friesland.

(Foto: Henk Mennega)