Beachkorfballen in plaats van autocrossen

HARICH - Harich stond jaren bekend om zijn befaamde autocross. De kosten daarvan waren echter zo hoog en het was zo moeilijk om een geschikte baan te vinden voor de rijders dat het initiatief stopte.

Een aantal sponsoren wilde echter wel weer helpen als er een nieuw initiatief werd opgestart. Dus ging de SABOG ( Stichting Activiteiten Begeleiding Ons Gebouw) op zoek naar iets nieuws om te organiseren. Omdat de korfbalclub ook altijd zeer actief was en veel vrijwilligers leverde met de autocross werden de handen weer ineen geslagen en werd er een heus strand gemaakt in het dorp. Dit gebeurde bij de tent van het jaarlijkse " Midzomerfeest" in Harich. Deze tent stond er immers toch al elk jaar. Zodoende ontstond er een mooie driehoeksverhouding tussen de SABOG, Stichting Midzomerfeest en de korfbalclub.

Recreanten

Op dit strand werd in juni 2016 het 1e Beachkorfbaltoernooi georganiseerd. Meerdere teams uit het dorp en de regio deden dat jaar al mee en bleek het voor herhaling vatbaar. Mede doordat Loonbedrijf A. Rijpma het zand leverde en Buma Handel zorgde voor de ondergrond. En er veel medewerking was van andere sponsoren uit het dorp en de regio. Het 2e jaar kwamen ook de recreanten erbij op de vrijdagavond. Ook dit bleek succesvol. De spelregels zijn vrij simpel, geen vakken, een klein veld, een team van minimaal 4 personen, 2 heren en 2 dames, en spelen maar.

Dit jaar op 8 en 9 juni is het alweer de 3e keer dat het toernooi wordt gehouden. Naast de speeldag voor recreanten op vrijdag, wordt er op zaterdag met 2 divisies gespeeld in de leeftijdscategorie van 10-14 jaar en van 15 tot 100 jaar. En dan er kan gestreden worden om de titel: "Iepen Frysk Kampioen". Er wordt gepseeld aan de vd Feltzstraat in Harich. Opgeven kan ook nog via : www.kcharich.nl

Foto SABOG Harich.