Balk 2 speelt 3 finales

BALK - Voor de één is nacompetitie spelen geen feest voor de ander wel. Voor Balk 2 wel. Op zaterdag 2 juni om 14.30 uur zal in Balk de eerste nacompetitie wedstrijd gespeeld worden door Balk 2 voor promotie naar de 1e klasse.

De KNVB heeft dit jaar de regels van de nacompetitie aangepast. Er gaat gespeeld worden volgens het zogenaamde knock-out systeem. Gaat de eerste wedstrijd van aanstaande zaterdag verloren dan is het meteen afgelopen en speelt Balk 2 volgend seizoen weer 2e klasse reserve.

Wint de ploeg zaterdag van de Drachtster Boys 3 dan zal dinsdag 5 juni gespeeld moeten worden tegen de winnaar van de wedstrijd Staphorst 3 – Workum 2. Deze wedstrijd dient uit gespeeld te worden en is de halve finale.

Wint Balk 2 die wedstrijd ook dan zal op 9 juni in Balk de finale gespeeld gaan worden. Mogelijke tegenstander zijn: LTC 2, Grijpskerk 2, Buitenpost 2 en Stiens 2. Wordt de halve finale verloren, dan is er op 16 juni nog een herkansing voor de verliezers halve finale. Er zijn dus 3 promotie plekken naar de 1e klasse reserve te verdelen.

Prima seizoen

Balk 2 heeft een prima seizoen gedraaid. Het jonge getalenteerde elftal heeft tegenslagen gekend maar ook mooie overwinningen. Voetbaltechnisch is men er op vooruit gegaan. Een uitstekende bekerronde is er gespeeld met als hoogtepunt de winst op Blauw Wit uit. Ook zag de ploeg Gocha Jalagonia komen en ook weer plots vertrekken. Hij werd uitgezet en moest terug naar Georgië. Spelers hadden vervelende blessures maar wisten zich toch weer terug te vechten in Balk 2, voorbeelden zijn Nino Stijlaart en Stefan Konst. Ook vertrok Bert Venema naar Den Haag voor zijn werk. Maar hij traint bij Scheveningen en voetbalt bij Balk.

Spelers van Balk 2 bij Balk 1

Diverse spelers van Balk 2 speelden ook bij Balk 1. Een mooi voorbeeld is André de Jong. Hij speelde afgelopen zaterdag in de sleutelwedstrijd een mooie wedstrijd om behoud van Balk 1 in de 1e klasse. Ook spelers uit de A junioren die volgend jaar naar de senioren gaan trainde op de maandag mee met Balk 2.

De trainers en leiders van Balk 2 hopen dat de jeugd en toekomst van Balk 2 zichzelf gaan belonen door promotie naar de 1e klasse af te dwingen. Drie geweldige wedstrijden met overwinningen zijn daarvoor nodig. ‘Ze kunnen het, dat hebben ze laten zien. Nog mooier is het als het gezellig druk gaat worden op De wilgen! Kom zaterdagmiddag 2 juni - 14.30 uur - kijken en steun onze jongens, op weg naar de promotie die ze zo verdienen.’