Eerste deel uitbreiding AVK Plastics achter de rug

BALK - Kunststofverwerkingsbedrijf AVK Plastics, gesitueerd aan de rand van Balk, heeft het eerste deel van de uitbreiding achter de rug. Door de exponentiële groei in de afgelopen jaren was uitbreiding van productie- en opslagruimten van essentieel belang geworden. Verwacht wordt dat de totale uitbreiding medio 2019 is voltooid.

In 2016 werd al een eerste aanvang gemaakt met de uitbreiding door de helft van het voormalige gemeenteterrein over te nemen. Dit wordt inmiddels volop gebruikt voor opslag van goederen zoals kunststof pallets en het laden en lossen van vrachtauto’s. In augustus 2017 zijn de werkzaamheden voor uitbreiding van de productiehal begonnen. Hoewel de productiehal in april al is opgeleverd, zal het nog even duren voordat alles volledig ingericht en operationeel is. Onlangs is het binnenterrein geasfalteerd en is AVK Plastics tevens eigenaar geworden van het overige deel van het voormalige gemeenteterrein (met gebouw) wat op korte termijn geschikt wordt gemaakt voor gebruik.

Vijfploegensysteem

Naast de uitbreiding en herinrichting zorgt het in april gestarte vijfploegensysteem ervoor dat er dag en nacht, zeven dagen per week kan worden geproduceerd. Samen met de komst van een nieuwe spuitgietmachine in december wordt er een enorme efficiëntieslag gemaakt. Verwacht wordt dat medio 2019 alles operationeel is.

Op de website van AVK Plastics is een timelapse-video van de uitbreiding te bekijken.

Foto Jelle de Jong