Kunst uit Haarlem en Harlingen in Koudum

KOUDUM - Van 31 mei tot 24 juli exposeren in Galerie Lytse Skientme in Koudum Marjan Jaspers (schilderijen en objecten), Kyung Dropsie (foto’s) en Jet Twijnstra (keramiek).

Marjan Jaspers uit Haarlem heeft altijd wel een goede reden om haar visie op de wereld met humor, aandacht, mededogen en fantasie vorm te geven. Dat doet ze op veel manieren: op een plat vlak, door schilderen, film, mixed media, en door beelden te maken van klei en andere materialen. Haar werk is een manier van communiceren geworden. Fantasie en humor nemen een belangrijke plaats in.

Hemel op aarde

De Haarlemse fotograaf Kyung Dropsie laat altijd foto’s zien die binnen een project tot stand zijn gekomen. Op de expositie in Koudum toont zij foto’s uit de zoektocht ‘Hemel op aarde’. Het zijn voornamelijk landschappen, van de lucht, de aarde of het water.

Jet Twijnstra uit Harlingen maakt objecten, handgevormd uit grove witbakkende chamotte klei. Door die witbakkende klei komen de schaduwen goed tot hun recht. In haar werk gaat het om de vorm, de vloeiende lijnen, de schaduwen, het lijnenspel.

Deze expositie van Galerie Lytse Skientme wordt in aanwezigheid van de kunstenaars officieel geopend op zaterdag 2 juni om 16.00 uur. De openingsreceptie, met een hapje, een drankje en een praatje over de nieuwe kunst duurt tot uiterlijk 18.00 uur.