Gaasterlandse heuvelen wandeltocht

Bakhuizen - Op zaterdag 30 juni wordt de 7de Gaasterlandse heuvelenwandeltocht georganiseerd .Deze tocht gaat door een uniek stukje Friesland.

In dit stukje zuidwesthoek van Friesland liggen meren, vaarten en sloten. Gezellige dorpjes, afgewisseld door de typische weidse vergezichten en de prachtige bossen van Gaasterland. In weinig lijkt Gaasterland op de rest van Friesland. De keileem uit Noorwegen, Zweden en Finland werd in stuwwallen voor het ijs uit gedrukt(voorlaatste ijstijd) zo ontstonden steile riffen zoals Mirnserklif en Oudemirdumerklif. De zandige hoogten werden gaasten genoemd.Ook bij Bakhuizen is dit glooiende landschap te zien.

Het gebied leent zich dan ook uitstekend voor een wandeltocht. De tocht die eens in de 2 jaar wordt georganiseerd verheugd zich in een groeiende belangstelling. Gezelligheid is troef bij dit evenement. In 2016 is gekozen voor de 15 en 30 km route en dat is door de 600 wandelaars op prijs gesteld. De start voor de 30 km is vanaf 8.30.uur tot 9.30.uur. Voor de 15 km kan er gestart worden tussen 9.00 uur en 10.30 uur.

Langs de routes is er volop gelegenheid voor een versnapering. Leuke plekken om uit te rusten en te genieten van de mooie omgeving. Op verschillende posten zijn EHBO ers aanwezig en toiletten staan op de route. Voor een ieder die de tocht volbrengt is er een leuke herinnering in de vorm van een medaille. De routes starten bij de kantine van het sportcomplex van de S.V. Bakhuizen. Tevens is er weer de gratis verloting onder de deelnemers. Opgave vooraf kan t/m 20 juni . (Bij voorkeur)

Opgave aan de start is ook mogelijk. Zie voor meer informatie en opgave op www.wandeleningaasterland.nl.

Foto Bonnie Sikkes