Kwintoruiters en paarden doorstaan hitte

HEMELUM - Ondanks het warme zomer weer lieten de Kwintoleden zich afgelopen weekend er niet van weerhouden om naar de grote concoursen af te reizen in Oosterwolde, Emmeloord en Boazum.

Op zaterdag startte Dominique Janssen met Zorro op CH Oosterwolde en reed een foutloos parcours in de klasse B cat C hij kreeg voor zijn stijl een 7.8 goed voor de eerste prijs. Vanuit de springring moest hij gelijk door naar de dressuur baan om zijn B proef te rijden. Zorro was nog wat in de springmodus, maar Dominique stuurde hem goed door de proef heen en scoorde 203 pnt. Weer goed voor een eerste klassering. Daarna weer met gehaaste spoed naar de springring om zijn wel verdiende eerste prijs op te halen en zijn allereerste ereronde te mogen rijden.

Zara van de Werff was op Emmeloord te vinden. Zij reed met Zensation in de klasse L2 Cat D en behaalde 190 en 197 pnt. Dit resulteerde in 2 maal een eerste prijs en tevens de overstap naar de klasse M1. Dit debuut maakte Zara op de zondag te Boazum. Zij reed ook in deze klasse naar winst, met 191,5 pnt pakte ze de eerste prijs in haar eerste proef en een tweede plaats met 187,5 pnt in haar tweede proef. Op zondag reisde Ingrid Janssen-Boelens met Coco af naar CH Oosterwolde. Coco liep erg goed en scoorde twee maal 221,5 pnt, met maar liefst een 10 op het binnenkomen van de proef en diverse negens. Dit gaf Ingrid de bevestiging dat ze op de goede weg is om later in het seizoen de overstap naar de klasse Z2 te kunnen maken. Wel was het deelnemersveld erg sterk waardoor ze net buiten de prijzen vielen.

Foto: Prijzen regen voor pony Zensation Foto gemaakt door: Lydia vd Werff