Rob Spaanstra nieuwe trainer DBS dames 1

BALK - Volleybalvereniging DBS uit Balk heeft een nieuwe trainer/coach gevonden voor haar eerste damesteam.

De ervaren Rob Spaanstra, die jarenlang verbonden was aan VC Sneek, maakt deze zomer de overstap naar het Balkster eerste damesteam. Succestrainer Marco Draaisma, die de DBS-dames in de afgelopen jaren van de eerste klas naar de eerste divisie loodste, besloot na het kampioenschap in de tweede divisie te stoppen. Spaanstra heeft er naar eigen zeggen ‘enorm veel zin in’ en zal met zijn team volgende week al starten met de voorbereidingen op volgend seizoen.

Ook voorzitter Yke van der Wal is in zijn nopjes met de komst van Spaanstra: “We zijn enorm blij dat we met Rob een geschikte trainer/coach hebben kunnen vinden. Hij is ervaren, past bij onze plannen en ambities en we hopen opnieuw op een succesvol seizoen.”

Vijf seniorenteams werden kampioen

Dorpsclub met ambities DBS heeft een succesvol jaar achter de rug. Maar liefst vijf seniorenteams werden kampioen en dat is een prima prestatie voor een ‘dorpsclub met ambities’. Het beleid om een aantrekkelijke vereniging te vormen voor zowel prestatie- als recreatiesport, lijkt zijn vruchten te gaan afwerpen. Er is veel belangstelling bij de jeugd en DBS investeert ook gericht in de jeugdopleiding. “We slagen erin om met name jonge meiden te interesseren voor deze sport,” geeft voorzitter Yke van der Wal aan. “Ook bij de heren stroomt nu een aantal jonge kerels door, maar het aantal jongens dat zich bij de vereniging aanmeldt blijft nog altijd erg achter. Dat is helaas een trend die we bij veel volleybalverenigingen zien, maar we blijven jongens actief benaderen en stimuleren om deze sport te gaan beoefenen. Dus ik zou zeggen: meld je aan!”