10.00ste bezoeker varende expo 11 Fountains

SLOTEN - Een mijlpaal voor de 11Fountains. Op zondag 6 mei in Sloten ontving de varende expositie 11Fountains de 10.000ste bezoeker aan boord van de Tromp.

De eer gaat het echte paar Reitsma uit Midsland (Terschelling). Zij staan op een camping in Bolsward en reisden met de bus speciaal naar Sloten voor de varende expositie van 11fountains. Aan boord van het historische zeilschip kregen zij een bloemetje van burgemeester Fred Veenstra van gemeente De Fryske Marren.

Op zaterdag 5 en zondag 6 mei lag de Tromp - met aan boord een expositie over de 11fountains - in Sloten. Sinds de aftrap van de expositie tijdens het openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân 2018, maakt het schip een reis langs alle Friese Elfsteden onder de naam ‘De Tocht’. "Geweldig mooi! Ik vind ze allemaal geweldig mooi", aldus mevrouw Reitsma

De Tocht

De Tocht vertelt het verhaal achter 11Fountains. Historisch varend cultureel erfgoed, met aan boord toekomstig cultureel erfgoed . De expositie bestaat uit de maquettes van de fonteinontwerpen, beeldmateriaal van het maakproces; een kijkje achter de schermen, in de studio’s van de kunstenaars (internationaal en Fries) en bij ambachtslieden en bedrijven uit binnen- en buitenland, boeken over het werk van de kunstenaars en diverse activiteiten.

Opening 11Fountains

De opening van de elf fonteinen is op 18 mei, vanaf 15.30 uur in alle de Friese Elfsteden. Tijdens deze opening ligt de Tromp in Stavoren. De Tromp vaart daarna naar Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Kijk voor het volledige en actuele overzicht op www.11fountains.nl/events en klik op De Tocht.