De Laatste Eer Harich professionaliseert verder

HARICH - Donderdag 12 april kreeg het bestuur van Uitvaartvereniging De Laatste Eer Harich de Nardus Gedragscode Uitvaartzorg uitgereik tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Federatie van Friese uitvaart verenigingen in Drachten.

Met de gedragscode borduurt de vereniging verder op de reeds lang ingeslagen weg naar sterk geprofessionaliseerde uitvaartverzorging van een hoog kwaliteitsniveau. Deze gedragscode (keurmerk) krijg je wanneer je aan dit hoge kwaliteit niveau voldoet. ‘We zijn blij en ook wel een beetje trots dat we dit gerealiseerd hebben met onze vereniging in Harich. Vergeleken met de grote jongens zijn wij een kleine speler in de uitvaartwereld en kunnen wij nooit voldoen aan de kwantitatieve eisen die aan de landelijke keurmerken hangen. Voor ons is de Nardus gedragscode een prima alternatief, vind het bestuur van DLE Harich.

Transparantie en betrokkenheid

Transparantie, betrokkenheid en kwaliteit liggen besloten in de Nardus gedragscode en worden uitgedragen door het bestuur en de uitvaartverzorger van de vereniging. Een groot pluspunt voor de leden is dat de vereniging zonder winstoogmerk werkt’. DLE Harich is een gezonde vereniging, die is ontstaan uit burenplicht nu meer dan 100 jaar geleden en nog steeds zorgt dat eigen inwoners en leden, met zorg en naar hun wens, worden begeleid naar hun laatste rustplaats.