Dit is de echte Julia Jaarsma

BALK - Vorige week plaatste de Balkster Courant een gedicht van Julia Jaarsma uit groep 7 van de Sint Ludgerusschool uiit Balk over de oorlog. Daarbij is echter een fout gemaakt en niet Julia stond op de foto, maar een ander meisje. Omdat Julia een prachtig gedicht maakte over een Joods meisje hierbij de juiste foto van haar en nog een keertje haar gedicht.

Oorlog

Lief dagboek, vandaag ga ik schaatsen. Ik hou van schaatsen. Ik wil later kunstschaatsster worden.

Verboden

Dit is niet te geloven, wat oneerlijk. Ik mag niet meer schaatsen. Dat komt omdat ik Joods ben. Op het hekje bij de schaatsbaan staat verboden voor joden.

Een ster

Ik loop snel naar huis, want iedereen kijkt me raar aan. Als ik eenmaal thuis ben, zie ik papa en mama op de bank zitten. Ze zitten met een pakje. Ik vraag wat er in zit. Mama geeft het aan me. Ik zie dat mama een beetje huilt. Ik maak het snel open. Alleen er zit niks leuk in, een ster?! roep ik. Mama kan het niet meer aan en loopt naar boven. Opeens gaat de bel. Ik doe open. Er staan twee Duitse soldaten. Ik versta ze niet. Papa hoort ze praten en komt snel kijken. Alleen het is te laat. Ze nemen me mee. Papa schreeuwt en rent achter me aan. Alleen dat lukt niet. Zie ik papa en mama ooit nog terug?