Opening watersportseizoen Woudsend met dekdweilorkesten

WOUDSEND - Op zaterdag 28 april van 13.00 tot 18.00 uur wordt het watersportseizoen van Woudsend, Heeg en Gaastmeer muzikaal geopend met dekdweilorkesten. Dit start op het MFC-plein Woudsend, vlakbij de nieuwe passantenhaven.

In Heeg wordt het dekdweilfestival georganiseerd, onderdeel hiervan is dat dekdweilorkesten met boten naar Woudsend komen en daar optredens gaan verzorgen. De doorlopende muziekoptredens vinden plaats op het MFC-plein bij de passantenhaven, aangevuld met tapperij en podia, visrokerij, Fryske sûkerbôle van de plaatselijke ambachtelijke bakkerij Visser, Pytsje Bokma van de Gouden Boaiem met hun eigen biologisch ijs en een springkussen voor de kinderen. De voetbalvereniging zal nog een aantal activiteiten op poten zetten, de weg is afgesloten dus de jeugd kan volop voetballen en spelletjes doen. In de pauzes zijn er optredens van het Woudsender shantykoor “de Pôllesjongers”. Verbindend element tussen de dorpen Woudsend en Heeg is dat er sloepen mee gaan varen; bezoekers kunnen dan mee van Heeg naar Woudsend en terug. De bedoeling is dat de sloepen gelijktijdig met de dekdweilorkesten naar de dorpen varen.

De aankomsttijden van de dweilorkesten in Woudsend zijn 14.00, 14.40, 15.20 en de laatste rond een uur of 16.15. Ze spelen allemaal ongeveer 20 minuten.

Foto Woudsend Promotie