Nestor Tjeerd de Vries wint Jappie Breimer bokaal

RIJS - Op een prachtige vrijdagavond 20 april kwamen de spelers van Schaakclub Rijs bij elkaar in Hotel Jans voor de afsluiting van seizoen 2017/2018.

Chris Draijer kon worden gehuldigd als clubkampioen, met daarachter een 2e prijs voor Jelle Jeltema, die ook de bondsbokaal (prijs voor de beste prestatie in de teamwedstrijden voor de Friese Schaak Bond en de rating bokaal (snelste stijging van schaakniveau) pakte. De derde prijs was voor Jan Brinkman.

Na woorden van dank en een bloemetje aan het adres van Hotel Jans, voor alle genoten gastvrijheid werd er geschaakt om de Jappie Breimer bokaal, met de bekende handicap voor de topspelers, zij 5 minuten, de andere spelers 10 minuten. Nestor Tjeerd de Vries bleek na 6 ronden de grote man, hij speelde tegen zo’n beetje alle topspelers, versloeg onder andere Jan Brinkman en Chris Draijer, verloor slechts één keer en haalde in de laatste ronde verrassend Herman Beks in. Daarmee was het oudste clublid Tjeerd de grote winnaar van het toernooi, een enorme sensatie. Na een kort samen zijn aan de bar gingen de schakers elk huns weegs. In september komen ze weer bij elkaar voor seizoen 2018/19