Drummen in hartje centrum met de meester himself

Balk - Degenen die afgelopen vrijdag in Balk over het Haske plein liepen, kan het niet zijn ontgaan dat er enthousiaste drummers bezig waren en hun muziek over het plein knalde. In het Haske organiseerde Jorrit Pruiksma zijn 5e voorspeelavond. Bijna 30 leerlingen lieten horen wat ze in hun mars hadden.

Spetterende optredens met veel verschillende nummers, variërend van the Eagles tot Kensington. Dat drummen voor alle leeftijden is, werd deze avond wel duidelijk. De jongste deelnemer, Sil van 7 jaar had zijn eigen drumstel meegenomen omdat het andere drumstel nog te groot voor hem was. Maar er waren ook deelnemers van ruim 50 jaar en alles wat daar tussen zit. Ook zien we dat er steeds meer meisjes zijn die de drumsticks prima weten te hanteren.

Drumleraar Jorrit Pruiksma weet op unieke wijze zijn leerlingen te motiveren en enthousiast de kneepjes van het drummen eigen te maken.

Aan het eind van de avond nog een verrassing. Eén van de leerlingen stapte het podium op en vond dat ook Jorrit zelf nog wel een nummertje mocht laten horen. De avond werd dus afgesloten door de “meester” zelf .

Foto Djura Schra van Frames&Design.