Iepen Toanhûs presenteert Mixed lesvorm

BALK - It Toanhûs houdt ‘Iepen Hûs’ in Balk op zaterdagochtend 21 april, waarbij ze de mixed vorm toont.

It Toanhûs wil haar lessen zoveel mogelijk laten aansluiten op de leef- en belevingswereld van het kind. Daarom is de nieuwe ‘Mixed’ lesvorm ontwikkeld. Dit bestaat uit Mixed Music en Mixed Vocals. Mixed Music was dit seizoen in Joure een pilot die volgend schooljaar ook op de andere locaties van start gaat. Bij Mixed gaat om samen muziek maken. Dit is namelijk leuk, creëert interactie en stimuleert de muzikale groei. Daarom gaan leerlingen naast individuele lessen direct aan de slag in een orkest of koor. In de informatiehoek is alles te vinden over deze nieuwe lesvorm.

Kindpakket

It Toanhûs vindt dat elk kind recht heeft op cultuuronderwijs, soms ligt dat financieel echter wat lastiger. Onder andere het KindPakket van de gemeente kan dan uitkomst bieden. Ook hierover is informatie te vinden tijdens het ‘Iepen Hûs’.

Naast alle informatie is het mogelijk de instrumenten uit te proberen en zijn er diverse optredens van onder andere leerlingen, muziekverenigingen en docenten. . It Toanhûs verzorgt voor de muziekverenigingen in de gemeente de muzieklessen. Tijdens het ‘Iepen Hûs’ zijn de muziekverenigingen aanwezig met een speciale aanbieding, 3 gratis muzieklessen op een instrument naar keuze. Voor meer informatie en de tijden van het ‘Iepen Hûs’: www.toanhus.nl.