Gaasterlandwandeltocht langs cultuur

HARICH - Op zondag 6 mei organiseert Lionsclub Balk ‘Tusken Mar en Klif’ voor de 15e keer de Gaasterland Wandeltocht.

De Gaasterland Wandeltocht is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware klassieker onder de wandeltochten in het Noorden van Nederland. Elk jaar is er een thema; geïnspireerd door Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad staat de wandeltocht dit jaar in het teken van ‘Cultuur in Gaasterland’. De routes leiden langs de mooiste objecten & optredens, en voor versnaperingen wordt gezorgd. Ook lopen de routes via het AZC in Balk, waar bewoners meer van hun eigen cultuur laten zien en ervaren.

Dubbel aantal voorinschrijvingen

Jan Heide is dit jaar voor het eerst voorzitter van de algemene commissie van de wandeltocht vanuit de organiserende Lionsclub. Jan licht toe: “Ik verwacht een mooie tocht. We hebben het dubbele aantal voorinschrijvingen als ik het vergelijk met vorig jaar. En dan weten de wandelaars nog niet eens wat we onderweg allemaal voor ze in petto hebben!”. En verder: “Een topdeelname zou de kroon zijn op het werk van de vele vrijwilligers van deze wandeltocht voor het goede doel. We hebben tochten van 7 ½ , 15, 25 of 40 kilometer uitgezet langs de glooiende landschappen, schitterende bossen en de mooie IJsselmeer kust”.

Goede doelen

De opbrengst van de wandeltocht gaat naar twee goede doelen: Stichting Starchildren (Nepal) en Stichting BMFM. Daarmee heeft de wandeltocht een internationaal en een lokaal goed doel. De Stichting Starchildren geeft HIV geïnfecteerde kinderen en aidswezen in Nepal de geborgenheid van een thuis, toegang tot gezondheidszorg en onderwijs en een kans op een beter leven. Het geld gaat rechtstreeks naar Nepal waar de (Nederlandse) leiding in betrouwbare handen is.

Stichting BMFM, Bevordering Mobiliteit Fysiekbeperkte Mensen gaat met de bijdrage een nieuwe boot aanschaven, ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Daarmee kunnen vaartochten worden ondernomen door Gaasterland, zoals over de mooie Luts.